måndag 30 mars 2015

.....tron på ett liv efter detta......

Alltså, all respekt åt alla som tror på ett liv efter detta och det händer ibland att jag önskar att jag också kunde tro detsamma men ......nääe! 

Det skulle ju vara sååå trevlig och kul om det var så men... näe.....

Och om i fall att.......då får det väl bli en glad överraskning! Hurra! 

Ett av mina barn tyckte att det kunde vara bra att bli en fågel för då kunde man ju skita på dom som är eller har varit dumma.......

Men att slösa tid på att fundera på ett liv efter detta.....näe.....jag föredrar nog att slösa all min tid och energi på att leva detta livet istället!

Det vet jag ju att det finns liksom!

Nä, koncentrera dig på livet här och nu, det kanske tar slut i morgon och då får du veta, men än så länge är du här, så passa på att leva gärnet, ingen vet när det är slut..........utgå från att det inte händer mer efter detta så.........passa på att försöka glädjas även åt det lilla och LEV NU!



Kärlek, glädje och ett liv i nuet, åt alla!




tisdag 24 mars 2015

.....långvariga nöjen.. .....

För den som aldrig varit i "stickparadiset" kan jag bara säga: Försök att hitta dit! Det är sååå kul!  Det är avkopplande och dessutom jättekul att skapa saker! 

Man kan göra det i bilen (helst om man är passagerare) man kan göra det på tråkiga möten, man kan göra det på bussen, man kan göra det framför tvn eller bakom radion eller vid datorn. Ja man kan göra det nästan överallt t.om. när man är på möte........

Har du inte tränat så mycket på att sticka förut så kan det ju vara klokt att börja med ett lite mindre projekt! 

Men är man sugen på att dra igång med en olle direkt så .....påatt bara! Då har du ett nöje som räcker riktigt länge, det lovar jag! 
Den här kreationen blev nyligen klar efter att först har varit ett par benvärmare.
. 
När jag först såg nystanet så tänkte jag att, det där får bli ett par benvärmare men när jag hade stickat dom så märkte jag att garnet inte passade som benvärmare..........då rev jag upp och började på denna halsduken/sjalen. 

När den var färdig så fick den fransar runt om, men, hallå,  ser man några fransar på bilden......? 

Nä, just det! Det blev fult, så då tog jag bort alla fransar och virkade en kant runt istället, ha, ha, ha! 


Ja, det har verkligen varit ett långvarigt nöje, det där nystanet har jag haft roligt med jääättemånga timmar! Sticka, dra upp, sticka, dra upp.......



.Detta garnet fick bli benvärmare istället......











.....dom blev så här roliga! 



Just nu håller jag för fullt på att sticka några "ullisar" att lägga mellan rumpan och stolen....... har gjort fyra......ska göra åtta.......det tar en stund!


Kärlek,glädje och roliga garner åt alla!

lördag 21 mars 2015

......lediga dagar.......


Klockan är knappt sex. Det är söndagsmorgon och jag är ledig! (Är hon dum i hela huvudet, kanske du tänker????? Stiga upp klockan sex en ledig söndag?)

En vän sa till mej en dag:"Åh, vad skönt, jag är ledig i helgen då ska jag sova"


Va´???? Vilket språk var det där?

Jag fattade ingenting!

Behöver man vara vara ledig för att sova, eller vaddå? 

Det är faktiskt förbjudet att slarva med sömnen så att man känner att man måste sova extra när man är ledig!


För mej betyder ledig dag, tidig uppstigning så att man inte missar när världen vaknar och solen går upp och att man hinner göra så mycket roliga saker det bara går! Tänk vad mycket roligt som kan hända idag, du kanske får höra ett nytt fågelläte, du kanske kommer att få ett hysteriskt skrattanfall, du kanske lär känna en ny människa, du kanske lär dig sticka, du kanske hitttar en ny runda i skogen, du kanske lyckas tälja en fin krok, du kanske snickrar ihop världens bästa spellista, du kanske uppfinner en ny maträtt, du kanske kommer att uppleva veckans varmaste kram, du kanske hittar några gamla bilder som du har glömt bort, du kanske får en blöt kyss av någon du tycker om, du kanske slår ditt rekord på 5 km eller kanske du rentav lär dig stå på händer..........visst är det svårt att ligga kvar när det kan hända så himla mycket på en enda dag?

Konstigt är också att  att många vill vara uppe sent, "jag är ju ledig i morgon"!

Va´? 

Varför då? För att man ska glo in i en tv, dator eller telefon och sedan måste sova länge dagen efter för att man är så himla trött och seg.......?

Nä, sov ordentligt och gör det mesta tråkiga när du jobbar, så att du inte har så många  måsten när du är ledig, det tycker jag är ett bra motto! 

Har du inte hunnit städa, putsa kristallkronan, handla, betala räkningar eller ringt gammelmoster när du väl har en ledig dag.....skit i det! Masa dig ur sängen och gör något kul! 

Om du gör roliga saker och är ute mycket när du är ledig så orkar du dubbelt så mycket på vardagarna! Jag lovar! 

Hallåå,  när ska du annars ladda batterierna? 

Därför: Sov inte bort dina lediga dagar, det är verkligen slöseri med tid, och sitt inte uppe sent,  för på det viset laddar du inga batterier! 

Och skulle du råka ha något tråkigt som du absolut måste göra, annars går världen under, när du är ledig, gör det "påengång" när du har stigit upp, så är du fri sen, utan att behöva slösa energi på att hela dagen tänka :" Idag  måste göra ditten eller datten". Såna tankar suuuger massor med onödig energi, så gör den där måste grejen det fortaste du kan, så slipper du ha en energitjuv hack i häl hela dagen! 


KÄRLEK, GLÄDJE och HÄRLIGT TIDIGA MORNAR åt ALLA!


....veganer....

Nu har jag funderat igen och förstår faktiskt inte riktigt detta med veganer.......

Så som jag har förstått det, så vill man inte äta djur eller något som kommer från djur, man vill heller inte använda sig av produkter som är tillverkade av djur!

Jamen det låter väl bra och fint .....eller??

Men om man värnar om djuren så borde det ju rimligtvis vara så att man också bara vill använda kravgodkända produkter som inte är besprutade med en det ena och en det andra men .......nä nä, där tycks man inte vara fullt lika noggrann.......varför?! 

Jag menar bara.........hur ska vi kunna värna om djuren om vi inte värnar om miljön i naturen i första hand? Jag har full förståelse för att man inte vill äta kött men.......

.......varför ratar man tex, kravmjölk, kravägg, kravost mm,mm där man väl ändå får tro att djuren mår fint och dessutom slipper sätta livet till för att vi ska få mat? 

Men många veganer tycks utan att blinka, kunna stoppa i sig vilken besprutat dynga, som helst bara det inte är något animaliskt!!! 

Nä, då äter man tex. hellre någon läskig tofu, sojakorv/sojaglass/sojamjölk och tycker att det är ok!!!

Mycket, väldigt mycket besprutning i sojaodlingar ,det kan väl knappast gynna djur och natur? 
Det är bla. här som jag inte riktigt tycker att "tyckasyndomdjurenargumenten" håller ihop......

För mej får man gärna vara vegan men jag får bara inte riktigt ihop det,  möjligt att jag kanske är lite trög och inte har fattat poängen riktigt....... 

Finns alldeles säkert dom som vet precis vad dom håller på med, och går hela vägen med kravmärkt och hela köret men dom som jag hittills har stött på gör det inte..........

Jag tycker att det finns ett riktigt bra, vettigt och lätt sätt att handla och äta för att alla ska må bra, både du, djuren och naturen! 

Köp i första hand KRAVprodukter och läs för guds skull innehållsdeklarationen på ALLT, ät inte något som du inte vet vad det är! Det är faktiskt ganska enkelt!



KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för matKRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.
Den produkt som bär KRAV-märket uppfyller KRAVs regler, det kontrolleras minst en gång varje år.
KRAV är ekologiskt, och mer därtill
– det betyder att djuren lever ett bra liv, grödorna odlas miljövänligt utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel, att bonden får en sjystare arbetsmiljö, att maten inte innehåller konstiga tillsatser eller har producerats med GMO. I jämförelse med EUs minimiregler för ekologisk produktion, den EU-ekologiska märkningen, eller EU-eko, så har KRAV mer långtgående regler för till exempel djuromsorg. KRAV har även regler för klimat och social hänsyn. Det har inte EU-eko.
KRAV-märket finns på mat från hela världen
– det räcker inte med var maten kommer ifrån, det handlar också om hur den är producerad. På så sätt kan du göra skillnad för djur, miljö och människa i både när och fjärran.

Kärlek, glädje och mycket KRAV åt alla!

fredag 20 mars 2015

......inkräktare.....

Ibland får jag nån form av inkräktare i mitt huvud som gärna vill ställa till det och se till så att jag blir på dåligt humör, ledsen eller arg! 

Då gäller det att vara på sin vakt och jaga i väg dom med det snaraste, så att man inte drabbas av migrän eller förvandlas till en bitterkärring! 


Här kommer receptet för att motverka dom där lömskingarna som ställer till det i huvudet.........

Ut i skogen!!! 

Ibland räcker det med en liten kort promenad men ibland (som idag)  så behöver man några timmars tuff löpning inklusive lite vilselöpning,  så att man får andra saker att tänka på en stund med tanke på att mörkret började närma sig.......

Om man dessutom kommer hem till dukat bord och tända ljus så är bitterkärringen och migränen riktigt långt borta! 



Kärlek, glädje och skogsupptäcksfärder åt alla!

och du..........

Glöm inte att  uppochhoppa tidigt i morgon så att du hinner göra  roliga, härliga saker och ta hand om varandra, man vet aldrig vad som händer........ folk dör varje dag, unga som gamla, ingen vet vem som står på tur............så ut och lev livet så mycket du kan! 

torsdag 19 mars 2015

.....kaos......

Åherrejötapetter, vad det snurrar på snabbt emellanåt! Från att för det mesta vara tre personer i huset plus en katt, så blir vi ibland sex personer plus hund........då blir det härligt rörigt och alla vill vara med och (typ måste) sitta i kökssoffan (där ryms två personer och en hund eller katt, möjligtvis tre magra personer och endast katt.....) eller får man vila rumpan på den enda stolen vi har  just nu i köket,  sist vald blir pallen......(mycket möbler var det som slängdes när vi ändå körde till tippen.....)

Nu har någon finurlig liten människa  burit ner en extramadrass och lagt på golvet i köket........

Låter det lite " kaosigt" så är det just precis vad det är! 

Vem ska sova var och vem ska åka hit eller dit och när? 

Ska vi någon gång hitta en soffa som passar i färg, form, pris och smak? Då skulle vi ju kunna sprida ut oss en gnutta ........kanske en och annan kunde slå sig ner och använda  vardagsrummet också som är nyrenoverat......


Ja, du söte värld.......tur att man gillar kaos och dessutom älskar sin familj så mycket att man bara kan skratta när köket har blivit en proppfull samlingspunkt för läxläsning, matlagning, telefonzon, frisörsalong, gymnastikgolv, sovplats hund, sovplats katt, dammsugarparkering (förstår inte varför den ska stå där, mitt på golvet men förmodligen så hör det i hop med friseringen?!), surfing, och lite annat pyssel.......

Får nästan lite minnen från  Gudrun när vi stuvade ihop oss alla i ett rum för att hålla värmen........det var ändå lite mysigt trots strömlöst, vattenlöst och ganska kallt faktiskt!


Kärlek, glädje & lite lagom härligt kaos åt alla!

onsdag 11 mars 2015

.....en extra timme.. ......

Normala människor som råkar vakna vid halv fem fast dom inte ska upp förrän halv sex,  dom blir väl jätteglada och dansar direkt  på lätta tassar upp ur sängen för att ta sig en kopp kaffe och tänka att : Jaaa, jippieee,  här fick jag visst en hel timme extra som jag kan göra något kul med.. ......?


KÄRLEK, GLÄDJE  OCH DESSUTOM.... EN OCH ANNAN KUL EXTRATIMME ÅT ALLA!

tisdag 10 mars 2015

.....min blogg.....


Den härliga vithåriga kvinnan till vänster är min farmor Ester! Hon lär vara den personen jag är mest lik till sättet, glad, snabb, påhittig, inte lägga så mycket tid på det som är tråkigt...... 

Den fina mannen till höger är min farfar Nisse, full av bus och hyss, också alltid glad men sträng, dock alltid med glimten i ögat! 

Dom där andra tre vet i sjutton vilka det är...........


.......jo, nu känner jag igen dom! 
Det är ju mina kära barn! 
Får jag lov att presentera: Från vänster: Söta, goa Vanja, charmknutten Ture och fina rackarungen Elvira!

Dom här fem personerna är den absolut största anledningen till att jag har börjat blogga lite!

Farmor och farfar som numera, sorgligt nog, håller till någon helt annanstans, än inom räckhåll, är inblandade i min bloggstart därför att jag hade tyckt att det hade varit så himla kul att läsa deras blogg om dom hade haft någon. 

Vidare så tänker jag, att dom där andra tre, på bilden, kanske nån gång, precis som jag,  kommer att tycka att det är kul att ha lite bilder och text om mej och mina tankar och åsikter att plocka fram den dagen jag eventuellt kommer att  kila vidare...... 





Kärlek och glädje åt alla!

lördag 7 mars 2015

....att antingen göra mycket eller ingenting alls.......

                Eftersom jag har lite svårt att göra saker  lite och jag just har fått hem garn som jag har beställt, så kommer jag att sticka/virka mycket, typ bara göra det ett litet tag.............jag kommer att sticka, dra upp, virka, dra upp, om och om igen tills jag har sansat mej lite och kommit på att man behöver ju visst både äta..............sova och ........springa också......



Kärlek, glädje och handarbete åt alla!

måndag 2 mars 2015

......att älska väder.......

Precis inkommen efter en riktigt snöig löptur och insett något som jag egentligen redan vet, nämligen att jag älskar väder! 

Alltså, inte väderleksrapporten, den tråkar ut mej något alldeles hiskeligt. 

Jag lyssnar, tittar eller läser så gott som aldrig väderleksrapporten! 

Jag förstår inte vad rapporterna ska fylla för funktion???? 

Det är ju liksom bara att sticka ut näsan och känna av vad man ska ha på sig sen är det bara att klä sig rätt och ut och njuta! 

Nä, ju mer väder desto bättre,! Gärna jättevarmt, jättekallt, jätteblåsigt, jätteregnigt, jättesnöigt, jättedimmigt, jättemörkt, jätteljust och allt vad det nu kan vara! 

Det är sååå härligt med väder! ****

Nästa gång du tittar ut och mungiporna dras ner pga vädret......tänk så här: Jaha, ja, idag har vi detta vädret, då tar jag på mig kläder som passar och sedan tassar jag ut och njuuuuuter! 

Mycket bättre och roligare att kasta sig ut i vädret än att sitta inne och vara bitter och sur för att det inte är det vädret som utlovades på rapporten. 

Jag begriper inte när vuxna människor klagar på att det är sååå kallt och det är sååå regnigt och hu vad dom fryser....men för sjutton gubbar, hur har ni lyckats leva ett halvt eller ibland nästan ett helt liv och fortfarande inte fattat hur man klär sig rätt????? 

Hallåååå? Sluta gnäll och gå en kurs i påklädning!

 Rätt kläder till rätt väder! 
Frisyr efter en härlig tur i lite blöt väderlek!

Om du aldrig bangar för busiga väder, utan kastar dig ut i varje väderlek med rätt utrustning, så kommer du ganska omgående märka att du också kommer att älska allt väder! 

Ha inte en massa förväntningar om vädret, du blir bara besviken när det inte blir som du har trott!

Låt det bli en överraskning varje dag i stället, ta det för vad det är och lär dej att klä på dig tillräckligt eller klä av dig tillräckligt.......

Kläderna kan du ju bestämma över alldeles själv till skillnad från vädret, det är det värre med! 

Här kommer en snabbkurs i påklädning vid kallare väder, vassego:

1. Inga glipor vid benen, magen, armarna och halsen, det får inte blåsa in någonstans, det ska vara tätt! Detta är otroligt viktigt, för du kan palta på dig hur mycket som helst, men glipar det så fryser du! 

2. Varma och tillräckligt stora skor, och så mössa, vantar förstås!

3. Underställ,  kalsonger och tröja! Är du väldigt frusen välj ullunderställ i bra kvalite som inte kliar!

4. Nu kan du klä på dig lite som du vill ovanpå för nu har du grunderna!


*** några undantag finns som jag inte gillar jättemycket och det är blixtar och storm, det är lite läskigt till och med!


KÄRLEK och GLÄDJE och GÖTT väder åt alla!!