söndag 6 november 2016

..att orka bära bekymmer...


När bekymmerna hopar sig så är det bra om man är så förberedd som det bara går och att man har en hjärna som man, åtminstone delvis, har tränat på att bestämma över!


Det är bra om man är förberedd på oförutsedda bekymmer, genom att man hela tiden vårdar sig genom att äta, sova och motionera (utomhus) ordentligt!

(Jag menar att man laddar en hälsobudget, ungefär som att man laddar en  bankbuffert)



Jag vet att jag kan vara lite tjatig med detta,  men om man inte äter, sover och motionerar (utomhus) ordentligt då inbillar jag mej att det är mycket svårare att bära tunga grejer!

Det är väl ändå egentligen en ganska logisk ekvation?

Ju starkare du är i grunden desto tyngre grejer kan du hantera liksom.

Har man inte skött sin sömn, sin kost och sin träning så spelar det ingen roll hur tjusig man är i håret, hur fin bil man har eller hur välstädat hem man har,  det är inte dom grejerna som kommer att hjälpa dig när bekymmerna väl hopar sig!

När bekymmerna väl hopar sig, tror jag att det finns ett ganska bra sätt!

Stanna upp! Låt tårarna spruta riktigt ordentligt!

Sedan kan man vänlig men bestämt tala om för sig själv att:  "Nu är det som det är! Det jag kan påverka tänker jag påverka,  och det jag inte kan påverka ska jag göra mitt bästa för att försöka eliminera i skogen och i mjölksyran! Jag tänker ta en dag i taget, fortsätta att ta hand om mig,  fortsätta att leta upp saker att skratta åt och njuta av. "

Det kan ju tyvärr bli ännu värre... men förr senare kommer det en uppgång.

Det tänker i alla fall jag tro, tills i värsta fall motsatsen är bevisad!


Så ät ordentligt, sov ordentligt och gå ut och rör på dig!
Då är du starkare när det hopar sig! För hopar sig, det gör det för alla som lever,  en och annan gång, förr eller senare, det är ju det som är livet,  liksom!


Kärlek, glädje, och styrka åt alla som behöver!


5 kommentarer: