torsdag 5 januari 2017

...alla figurer som bor i mig..och i dig...

Det bor flera biljoner små figurer i oss. 
Några av dom har djävulshorn, det bor dom med varma hjärtan, det bor dom med gloria. Det bor ledsna, det bor arga gubbar och sura kärringar, det bor dom med svärd, det bor pigga och alerta, det bor smarta och det bor glada och fnissiga små figurer!



Egentligen så hade jag velat vara ännu mer påläst på detta ämne innan jag skriver....man vad tusan...läs, tänk själv, fantisera och ta reda på mer fakta om du blir lika besatt som jag av...

....MIKROBER! 


Alla har helt galet mycket mikrober i sin kropp. Mer än 1 kg.....små figurer i kroppen...fatta det, hahaha!

När jag började läsa om mikrober så såg jag genast bilder av en massa inneboende små figurer som for fram och tillbaka  i min och alla andras kroppar! 

Alla har så sjuuukt många inneboende i sin kropp, ja, mikrober alltså! Jag tycker det är roligare att kalla dom inneboende för det är ju det dom är. Dom flyttar in och dom flyttar ut, dom föds och dom dör. Dom har fest och dom är bakis, dom är tjocka och smala, fula och snygga, snälla och dumma osv.....

Ditt jobb är liksom att välja vilka du vill ha som inneboende!

Jo, du kan välja vilka som ska bo i din kropp, sedan kan det så klart slinka med något läskigt husdjur. Det kan ju också komma någon dum partner till dom du väljer som inneboende i din kropp, men om du börjar  att välja och sortera medvetet bland dina hyresgäster då  kommer du snart att ha ett jätteroligt, piggt, glatt och friskt kollektiv i din kropp. 

Assååå, det är sååå spännande och fiffigt!


Här finns ju något som vi kan påverka i allra högsta grad! Upp till oss själva liksom, ingen annan kan eller har med det att göra,  vilka som ska bo hos dig och vilka som ska bli vräkta. 

Som exempel så vill man ju helst ha många av dom goda, snälla och roliga för det är  dom goda i kollektivet som hjälper dig att öka  lyckohormonet, serotonin!

Ouiiii, det vill man ju gärna ha mycket av. Ger man dom bästa hyresgästerna den bästa buffen så dansar dom schottis i långa banor och skickar runt lyckohormoner så det nästan sprutar ur öronen till slut.

Till skillnad mot vad dom obekväma och dumma hyresgästerna  kan göra mot dig...dom kan se till att antingen genom signalsubstanser från tarmarna ta sig med blodet upp till hjärnan och påverka vårt humör eller genom att få nerverna på utsidan av tarmen att producera nervsignaler som leder till hjärnan. Där kan det bli riktigt illa om dom små djävlarna får hålla på, dom kan påverka så illa så att det kan leda  till både depression, minnessjukdomar och ångest och säkert en massa annan skit också. 

Så det första som vi behöver göra, det är göra oss av med dom elaka och det är genom att förstå, vad dom där djävulshornsprydda inneboende med svärd, äter!

För med våld klarar du inte att vräka ut sådana där elaka stridisar,  du måste svälta ut dom och dessutom ta lite hjälp av dom snälla som du vill ska bo kvar! 

Detta gör du på ett egentligen ganska enkelt vis!
Låt bli att mata dom med med deras favoritenergi.
Dvs, snabbmat, läsk, socker, godis chips, och annan processad mat!
Det är enkelt!
Bara för alla läskunniga att läsa på innehållsdeklarationen.  Låt bli färdig mat,  hamburgerkedjor och läskig kinamat.
Ät inget som du inte vet eller förstår vad det är, för det är  typiskt sådant som dom otäckingarna vill ha för att få dig att må riktigt dåligt!

Det andra du behöver göra för att bli av med dom mest seglivade är att mata dina snälla, smarta och glada inneboende! Dom kommer att hjälpa dig att slänga ut dom sista otäckingarna om dom bara får rätt käk.
Dom goda kommer att förökar sig och blir fler hjälpsamma, det drar igång blixtsnabbt, några dagar bara så är dom på gång att bli fler små godingar! 

När dom där läskiga huliganerna nästan har försvunnit helt ur ditt kollektivt så kan dom som du vill ha kvar i ditt kollektivt frodas och hjälpa dig med det mesta!

Så bestäm dig helt enkelt för att svälta ut onda. Låt dom elaka,  magra och torka ut fortast möjligt! 
Duka istället upp en buffe ´till dom goda med massor av olika bra mat. 

Några saker som dom goda visst uppskattar  extra mycket är, kanske pga att dom blir kvar och gör gott länge i kroppen:  banan (gärna gröna) vitlök, lök, ruccola, jordärtskocka och selleri. (Jag tror bestämt att dom gillar, kaffe, vin och choklad i måttliga mängder också)
(hahaha, detta var faktiskt gott...)

Men dom vill ju ha mycket mer än så, så klart! Ju mer bra mat i alla dess färger (naturliga då!) och former desto fler blir dom bra inneboende som kan hjälpa till när dom dumma försöker lura sig in i ditt fina kollektiv!

Det är ju så intressant!

Jag kan blir hur upprymd, glad och entusiastisk som helst när jag  inser att jag  har så många härliga  boende hos mig och som jag bara genom bra mat kan hjälpa mig att må bra, både psykiskt och fysiskt!

Tyvärr är jag i den sitsen nu (typ mot min vilja) att jag äter "meducin" men jag är inte dummare än att jag fattar att sån där "meducin" det är något som tar död på hela kollektivet om jag inte passar mej! Därför består minst ett mål om dagen av ungefär följande färger som ska glädja och gynna "snällisarna" i mig extra mycket!

Nämligen: Röd =hallon, jorgubbar, granatäpple
                  Blå=blåbär
                  Orange=apelsin
                  Grön=pumpakärnor och avocado (blörk..gillar inte, men gömmer sig ganska bra)
                  Gul=banan (blörk...gillar inte men känner sug efter dom ibland, måste ha)
                  Vit=cocosflingor
                   Svart= chiafrön
                   Brun=linfrö
                   Beige=nötter, solrosfrön och kanske jordnötter, cashewnötter eller mandel om jag har!

När jag har börjat dagen på det viset så är det lättare att äta enkelt och rätt resten av dagen också!

Jag kan direkt känna att  dom goda skickar extra många lyckohormoner till min hjärna när dom får börja dagen med denna enkla okomplicerade frukost med alla glada färger! Dom blir glada och starka och håller ordning på dom dumma! Serototnin var det ja!



Undrar just om man skulle starta eget.... öppna en mikrob bank...det verkar som att det kanske skulle kunna gå att dela med sig eller ta emot bra inneboende till dom som helt har blivit invaderade och övermannade av dom läskiga inneboendehulliganerna?!

Eller sälja till dom som knappast har några alls i sitt kollektiv....man kan ju hjälpa dom lite på traven kanske...



     
Kärlek, glädje och ett friskt och glatt kollektiv åt alla!

3 kommentarer:

  1. Löm inte att det måste vara HELA linfrön! Annars måste de hettas upp för att inte vara skadliga för din kropp! 💕

    SvaraRadera
  2. Dom är hela som bara den! Tur att du har lite koll på mig i alla fall, hahaha! Kram

    SvaraRadera
  3. Dom är hela som bara den! Tur att du har lite koll på mig i alla fall, hahaha! Kram

    SvaraRadera