lördag 7 januari 2017

....den enkla vägen....


Ibland....eller egentligen ganska ofta, ....så tänker jag att mycket som vi gör är så himla besvärligt!

Här ska bantas med alla möjliga konstiga dieter, lchf här och viktväktarna där!

Det ska tränas med alla möjliga konstiga träningsredskap på moderna träningsanläggningar, det är yoga hit och qi-gong dit, spinning hit och crossfit dit...

Vi ska ha mycket sex på alla möjliga sätt. Rollspel, partnerbyten och analsex om vartannat!

Vi ska ha snabba och fina bilar, tjusiga trädgårdar och helst ett gäng ungar som vi kan skryta med.

Om man ska leva upp till dom här sakerna så är det väl inte så där värst konstigt att man både blir stressad, får prestationsångest och blir ledsen innan man ens har kommit halvägs med både hälsa, kondition, sexliv och fina barn......


Tänk om var och en skulle bestämma sig för några saker vad gäller mat och vikt: Börja med att strunta i vikten! Börja med att äta dig mätt på riktig mat och äkta produkter!

Sluta att äta saker som du inte vet vad det är! Det är inte svårt! Gör ett och annat undantag när det är helg eller när du är bortbjuden ....om du vill! Men gör ett aktivt val, stoppa inte bara i dig, utan att tänka på din vän(kroppen) som ska ta hand om dej hela livet.

 Läs ALLA innehållsdeklarationer! Tänk dig din kropp som din kompis, var snäll, lyssna inte på vad munnen är sugen på, för den gapar allt som oftast efter onyttigheter, lär dig lyssna på kroppen i stället! Snart kommer det ske förändringar både i kroppen och skallen.

Vad gäller träning, det är inte heller svårt. Gör du ingenting i nuläget så är ju en rejäl och rask promenad varje dag ett STORT,  jättebra och lätt steg mot att bli mer tränad än en soffpotatis.

Vad gäller sex så kan man visst  experimentera så mycket man vill, men glöm inte, bland alla aftonbladets sexartiklar, att det finns alla gånger dom som kör "missionären"  fyra sekunder en gång i halvåret och är supernöjda med det!

Krångla inte till det så mycket!

Vad gäller fina trädgårdar ...det finns dom stressar bland blommorna och ogräset och som har jättefint,  men bara för att jämföra med grannen och  sedan så finns det dom som har det jättefint och mår jättebra för trädgården är deras hobby och terapi...

Och det där med tjusiga bilar...du ska ta dig från a till b och tillbaka igen....vem vill man imponera på och varför?

Nä, gör livet lite enklare! Kött, sås, potatis och grönsaker, promenader, missonären en och annan gång, köp en bil utan för höga lån som du slipper jobba häcken av dig för att ha råd med och sluta att ha så mycket förväntningar på folk. Tala  istället tydligt om vad du vill och gör som du vill,  så blir det lite mindre stress skulle jag tro!


Kärlek, glädje och enkla, härliga liv åt alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar